Dva filma multimedijalnog umetnika Branka Radakovića

Branko Radaković

Branko Radaković

Mladi umetnik Branko Radaković nedavno je završio dva filma, dokumentarni „Lokacija” i igrani „To moram”, koji je prvi dugometražni igrani film u njegovoj karijeri.

Branko Radaković sve svoje filmove stvara gotovo potpuno sam (piše scenarije, snima, montira, režira, a često i glumi) uz pomoć malobrojnih saradnika. U filmu „To moram” Radaković igra i glavnu ulogu – mladog i kritičnog čoveka koji želi da dokuči smisao savremenog sveta i onoga što on kao pojedinac mora u tom svetu bezvlašća, ponora i bankrota svih ljudskih vrednosti.

Srednjemetražna verzija filma ‘To moram’ je 2012. na Drugoj reviji nezavisnih off-filmova Srbije osvojila drugu nagradu, a Radaković je u međuvremenu film preradio i produžio novim scenama.

Sonja Savić

Sonja Savić u predstavi Olge Stojanović – Tajna venčane fotografije

Dokumentarni film „Lokacija” donosi gledaocima iskrenu priču beogradske književnice i novinarke Olge Stojanović, koja govori o svom životu i radi, iznoseći poglede na stanje u društvu. O njoj i njenom stvaralaštvu, beskompromisnom kreativnom delovanju, pored njene ćerke, govore i njeni savremenici iz sveta umetnosti, među kojima su i muzički kritičar Milan B. Popović, filmski reditelj i kritičar Mladen milosavljević, reditelj Dragomir Zupanc i drugi.

Pored iskrene i otvorene priče Olge Stojanović, film „Lokacija” donosi i unikatne scene iz monoddrame „Tajna venčane fotografije” koju je po tekstu Olge Stojanović radila legendarna Sonja Savić, a Branko Radaković je snimio i ne sluteći da će to postati jedna od poslednjih Sonjinih predstava.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.