Divan završetak praznika, na Divnin način

Divna Ljubojević, foto Marija Piroški (press Eventim)

Divna Ljubojević, foto Marija Piroški (press Eventim)

Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu naslov je ovogodišnjeg Vaskršnjeg koncerta koji će biti održan 20. aprila 2017. u Centru SAVA, a priređuju ga Divna & Melodi. 

Beograd – Prestonica despota Stefana Lazarevića, viteza i pesnika, autora “Slova ljubve” – najlepših stihova posvećenih ljubavi, koji je svoj prestoni grad obnovio i posvetio Bogorodici, biće ponovo obasjan divnim svetlom muzike koja ne zna za vreme ni granice, a koju donosi i njome nas osvetljava ona koju su Rusi nazvali “jedinstvenom zvezdom pravoslavne muzike 21. veka” – Divna Ljubojević, a uz Divnu naravno i njeni Melodi. 

Divna Ljubojević i Melodi prošle, 2016. godine proslavili su i 25 godina rada. I upravo prošle godine objavili i svoj 25. album, deveti u Srbiji a prvi u nacionalnoj kući PGP RTS. Taj album – “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” – u godini jubileja ovog ansambla doneo je još jedno priznanje – naime, proglašen je za najprodavaniji album domaće nacionalne kuće u prošloj godini.

Koncertima širom Srbije i brojnim nastupima na raznim meridijanima sveta, Divna i Melodi  obeležili su svoj jubilej. Ove godine nastavljaju svoju misiju bogatim koncertnim aktivnostima širom planete. Ipak, koncert kojim se slavi najradosniji hrišćanski praznik, u rodnom gradu, pred domaćom publikom, biće, očekujemo, nešto posebno. I sam datum koncerta, koji pada u Svetlu nedelju kada hrišćani sa radošću slave Vaskrs i spasenje, obećava veličanstveni završetak praznovanja i svakako poručuje da ovaj duhovni i univerzalni dar koji nam donosi “anđeoski glas” ne treba propustiti.

Ulaznice se mogu nabaviti preko EVENTIMA

S.Spasić

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

3 Responses to Divan završetak praznika, na Divnin način

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.