KALIOPI: kad progovori – Mrvica, kad zapeva – Vučica

Koncert KALIOPI, 25. novembar 2017, Beograd, Zadužbina Ilije M. Kolarca, foto: via Kaliopi FB

Koncert KALIOPI, 25. novembar 2017, Beograd, Zadužbina Ilije M. Kolarca, foto: via Kaliopi FB

I upravo je tako i bilo, kad progovori svojim pomalo promuklim glasom, setite se njene pesme „Mrvica“. Ali zato kad zapeva, pa se razigra, pa pusti onaj prepoznatljiv glas – možete se samo setiti pesme „Vučica“.

Makedonska pevačica Kaliopi ponovo je očarala beogradsku publiku i to na dva „unplugged“ koncerta koja je održala na pravom mestu za to – u  Zadužbini Ilije M. Kolarca. Pokazalo se po ko zna koji put da je „Kolarac“ upravo i najbolje i najlepše mesto za koncerte, jer kad tu neko zapeva onako kako to ume Kaliopi, svaka fotelja se ustalasa i oseti potpuna sinergija onih na sceni i onih u publici.

Od prvog takta i od prve pesme, prateći bend je zvučao zaista onako kao ih je Kaliopi predstavila – kao porodica i to skladna, uigrana, koja zajedno diše. Bez greške. Sve pohvale za zvuk, za odabir instrumenata i za tu jedinstvenost koju su pokazali na sceni. Od prve pesme, kojom je pomalo šeretski ušla na scenu, a to je svima poznat i toliko puta slušan „Kofer ljubavi“, Kaliopi je Beogradu donela zaista jedan ogroman kofer pun dobre muzike, sjajnih izvođenja i mnogo radosti i osmeha.

Koncert KALIOPI, 25. novembar 2017,

KALIOPI, 25. 11. 2017, Beograd, “Kolarac”  foto: via Kaliopi FB Page

Publika se brzo zagrejala, prihvatala sve duhovite, ali i veoma emotivne reči koje je Kaliopi punog srca upućivala. Dva i po sata, ne štedeći se ni u glasu ni u pokretu, Kaliopi je napravila pravi spektakl na Kolarcu. U jednom trenutku rekla je „Ovo srce zna šta je Beograd“ i otpevala izuzetnu obradu pesme „April u Beogradu“, silazeći u publiku i čak, plešući sa jednim posetiocem. Bilo je dovoljno da i Beograd, a i Srbija koja je doputovala da uživa u ovoj raskošnoj muzičkoj poslastici takođe može da kaže „Ovo srce zna ko je Kaliopi“.Pevao je „Kolarac“ sa svojom gošćom, koju je na kraju pozdravio ovacijama i aplauzom od deset minuta. Ni Kaliopi nije ostala dužna Beogradu, jer umesto jednog najavljenog, organizovan je i drugi koncert odmah sutradan.

Oni koji su došli 25. ili 26. novembra 2017. na koncert, otišli su punog srca kući te prohladne večeri. Ostali će sačekati neku novu priliku da čuju jedan od najboljih vokala sa prostora bivše zajedničke države, a i šire. Do nove prilike za druženje, hvala Kaliopi i njenom bendu što su oduvali novembarsku maglu i tmurne jesenje dane sa naših ulica i iz naših duša.

Suzana Spasić

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.