Krugovi oduševili Tel Aviv na nedelji srpskog filma u Izraelu

Fotografija 3Beograd, 8. oktobar 2013. godine Nedelja srpskog filma u Izraelu započela je premijernim prikazivanjem filma “Krugovi” Srdana Golubovića. Pred punim auditorijumom Kinoteke u Tel Avivu i uz prisustvo naših renomiranih glumaca Anice Dobre i Nebojše Glogovca, gledaoce su pozdravili Alon Garbuz, direktor ove institucije, Milutin Stanojević, otpravnik poslova naše ambasade u Izraelu i Milan Lučić, v. d. direktora Filmskog centra Srbije.

– Nakon petnaest godina čekanja čast mi je da pozdravim Drugu nedelju srpskog filma u našoj zemlji. Nadam se da za treću nećemo morati da čekamo ovako dugo – rekao je Alon Garbuz u pozdravnom govoru.

– Nadam se da kroz ovakve manifestacije naše dve zemlje postaju još bliže – uzvratio je Milutin Stanojević.

Fotografija 1Milan Lučić se založio da kontakti između izraelske i srpske kinematografije postanu deo svakodnevice. Naročitu zahvalnost uputio je i prisutnom Katrijelu Šoriju, direktoru Izraelskog filmskog fonda, velikom reformatoru sistema finansiranja filmova u ovoj zemlji, po čemu je stekao svetsku slavu.

Sam film izazvao je buran aplauz i gotovo pola sale je ostalo na okruglom stolu i razgovoru sa Nebojšom Glogovcem.

Manifestacija je nastavljena premijerom filma “Ljubav i drugi zločini” Stefana Arsenijevića. Već danas revija srpskog filma biće započeta i u Jerusalimu, a 10. oktobra u Haifi.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.