Life Balance 2013: Divno fotografsko mesto

 Villa Riccardo, Italija

Life Balance 2013: Vila Rikardo, Italija

Udruženje ART BALANCE jednom godišnje organizuje veliki međunarodni umetnički projekat, pod nazivom Life Balance. Ovogodišnji Life Balance organizuje se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu i pod pokroviteljstvom međunarodnih fotografskih asocijacija. Program Life Balance 2013. traje 24 dana (od 18. decembra 2013. do 11. januara 2014. godine) a odvijaće se u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji u Beogradu.

Life Balance 2013: Olga Širopajeva, Rusija

Life Balance 2013: Olga Širopajeva, Rusija

Publika će u ovom periodu imati priliku da pogleda međunarodnu grupnu izložbu fotografija, u periodu od 18. decembra 2013. do 3. januara 2014. godine. Na konkurs se prijavilo 350 autora iz 62 zemlje, a izbor najboljih fotografa obuhvatio je četiri teme: Svakodnevni život, Portret, Umetnički akt i Slobodna tema. Izložbu će otvoriti Branislav Brkić, predsednik Foto saveza Srbije a na svečano otvaranje dolaze i gosti iz inostranstva – – jedan od učesnika izložbe iz Turske, fotograf Aysu Bilgic i jedan od učesnika iz Bosne i Hercegovine, Erol Čolaković Šehić.

foto> Roman Kosolapov, Rusija

Life Balance 2013: Roman Kosolapov, Rusija

Posle grupne izložbe, publiku u Beogradu očekuje i samostalna izložba američkog fotografa Brendana Benona (Brendan Bannon), koji od 2005. godine radi intenzivno u Africi. Radove je objavljivao u prestižnim magazinima, a zadaci su ga vodili u izbegličke kampove širom kontinenta, na prvu liniju ekološke katastrofe, iza scena konflikata i u jednostavne domove seljaka. Izložba “Wonderful Photographic Site” je lirska serija fotografija nastala poslednjih nekoliko godina. Ove fotografije su lični izbor uočenih trenutaka koji nude posmatraču složeniji i iznijansiraniji pogled na život u Africi, nego što to rade velike medijske kuće.

Fotografi Brendan Benon i Imre Sabo učestvovaće i u predavanju – razgovoru o savremenim aspektima dokumentarne fotografije, koje će biti održano 9. januara 2014. godine. Teme razgovora su dokumentarna novinska fotografija i etički kodeks, osvrt na aspekte zaštite autorskog prava, dokumentarna fotografija i umetnost.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.