“Ljubavna priča bez kraja”, Slavka Krunića u Galeriji Hexalab

Slavko Krunic, Knjiski moljac, izlozba Heksalab

Slavko Krunić: Knjiški moljac, 2013, ulje na platnu, privatna kolekcija

Slavko Krunić, slikar mlađe generacije, koji pleni široku javnost svojim lepim i neobičnim likovnim delima, majstorskim i nežno nadrealnim portretima, u kojima se susreću snoviđenje i igra, java i fantastika, renesansa i novo doba, izlaže u Beogradu u Galeriji Hexalab.

Izložba “Ljubavna priča bez kraja” , na kojoj će biti prikazano preko 40 slika i crteža nastalih u periodu od 2000. do 2014. godine, biće otvorena u petak 16. maja 2014. godine u 20 časova, u Galeriji Hexalab u Njegoševoj ulici broj 5 (na Cvetnom trgu).

Krunić je slikar koji se uglavnom opredelio za temu, takozvanog koordiniranog portreta čiji likovi sa ljudima uvećane glave, obraza i očiju ukazuju na veliku, ne samo likovnu, estetsku i filozofsku, već i ljudsku priču o karakteru i osobinama. Čak i letimičan, slučajan pogled na neku od slika označava i ulazak u priču. Teško je odoleti strasnom „čitalačkom” tumačenju pustolovina njegovih raskošnih junaka, satiričnih ikona, savremenika bezvremenih razdoblja smatraju likovni kritičari..

Slavko Krunić je rođen 1974. u Beogradu gde je i diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi Radomira Reljića. Magistarske studije završio na istom fakultetu u klasi Anđelke Bojović. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a, do sada je priredio preko 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo Milena Pavlović Barili i Nagrade za ilustraciju.

Izložbu će otvoriti naš ugledni književnik i član SANU van radnog sastava David Albahari koji je i autor kataloga. Autor postavke je istoričar umetnosti Nikola Kusovac. Izložba u Hexalabu će biti otvorena do 15. juna 2014.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.