Neobični performans u centru Beograda pozvao na “Suočavanje”

FIST, 10. jubilarni, performans

Performans na Knez Mihailovoj ulici, FIST, foto S. SPasić

U Domu omladine u Beogradu, od 14. do 16. novembra održava se 10. Festival internacionalnog studentskog teatra, pod nazivom “Suočavanje”. Da bi privukli pažnju publike, organizatori su u Knez Mihailovoj ulici održali zanimljiv performans tokom kojeg su prolaznicima delili program Festivala.

Tema ovogodišnjeg FIST-a je “Suočavanje”. Organizatorski tim, koji svake godine osmišljava temu, smatra daje ovakva tema važna i provokativna, a opet dovoljno široka kako bi dala prostora mladim i perspektivnim autorima da sami odaberu pitanja koja ih okupiraju, kao i da na pozornici postave ona  koja najviše zanimaju savremenu omladinu. Jubilarni, deseti FIST proći će u znaku suočavanja. Suočavanje, onako kako ga vidi tim FIST-a. predstavlja svojevrsnu borbu kroz koju bolje upoznajemo sebe i druge, način da se demistifikuju raznovrsna ubeđenja, te da se započne odlučna, aktivna potraga za poreklom i razbijanjem brojnih zabluda.

Suočavamo se sa stvarnošću, prošlošću i budućnošću, sopstvenom i kolektivnom, sa strahovima, ograničenjima, očekivanjima, banalnostima, inertnošću, sa nepoznatim i dobro poznatim pojavama. FIST tim, koji čini pedeseta klasa Katedre za menadžment i produkciju FDU, ove godine iznova naglašava da je upravo pozornica pravo mesto za pokretanje individualne i društvene promene.

Kompletan program ovogodišnjeg FIST-a možete pogledati OVDE

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.