Nije kasno za sjajno letovanje na Peloponezu!

Porto Heli, Peloponez, foto http://www.greece-is.com

Malo i živopisno turističko mesto Porto Heli nalazi se na istočnoj obali poluostrva Argolide na Peloponezu. Za ovo mesto kažu da je najbolje čuvana tajna Grčke, koja svojim mediteranskim “šmekom”, privlači goste iz celog sveta, a poslednjih godina postaje mondensko letovalište.  Iz Korinta se stiže za manje od dva sata vožnje kroz predele koji očaravaju. Od Atine je udaljeno 170 kilometara. Uske uličice u centru, šetalište pored mora, suvenirnice, taverne, svakako će mamiti u šetnju svake večeri, a arheološko nalazište Hellies (staro oko 5000 godina) zadovoljiće i one zahtevnije goste, koji žele da upoznaju delić velike grčke istorije i tradicije.

Na letovanje u ovoj oblasti svakako pozivaju duge peščane plaže ali i uvale sa kamenitim dnom i pre svega, divna, kristalno plava boja mora, koja opčinjava i čini da poverujete u večnost.

Porto Heli, Hotel Aks, foto: promo

Ribarsko mesto Porto Heli ima sjajne smeštaje, a agencija Travelland omogućila je specijalne uslove  sa velikim popustima u hotelu Aks Porto Heli. Ovaj elegantni i dobro opremljen hotel, koji gleda na veličanstvenu peščanu plažu i slikoviti zaliv Porto Heli svakako će omogućiti pravo uživanje. Još kad se na to doda i usluga all inclusive a po ceni polupansiona, odmor će biti potpun.

Porto Heli je odlično polazište za obilazak  ostrva Speces na koje se stiže vodenim taksijem koji izlazi iz hotela. A svakako može biti početna tačka i za malo peloponeske avanture, za izlet do Epidaurusa,  za otkrivanje najlepših predela koji u sebi kriju tajnu antičke Mikene, Sparte, Olimpije i Korinta. Posetiti Peloponez je kao zaći malo dublje u dušu Grčke, koju će vam oni nesebično otvoriti i široko se osmehujući objasniti vam šta im zapravo znači ta “filoksenija”, tako utisnuta u njihov kod.

S.Spasić

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.