Počinje 36. Nedelja mode u Beogradu

36 FW_image_sa logotipomPovodom 36. Perwoll Fashion Week-a koji se održava u periodu od 22. do 31. oktobra 2014. godine, Modni studio Click je pripremio Press koktel i otvaranje izložbe koja je upriličena povodom zemlje gosta-domaćina ovogodišnje Nedelje mode, a to je Švedska.

Postavka „Različita odstojanja – između modne fotografije i umetnosti“ kao deo Nedelje mode moći će da se pogleda u Ustanovi kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a, od petka 17. oktobra 2014, kada će u 20.30 časova početi i Press koktel. U „Parobrodu“ će biti emitovani i snimci i fotografije modela švedskih dizajnera Minne Palmqvist, Hampusa Berggrena i Sonje Jocić čije revije će biti deo programa Nedelje mode.

Jubilej dizajnerke Ane Ljubinković, koja slavi deset godina rada, bio je inspiracija za kampanju 36. Nedelje mode, a njena revija će svečano otvoriti manifestaciju. Tokom press koktela bićemo u prilici da se kroz retrospektivnu izložbu fotografija podsetimo njenih radova od 2004. godine do danas.

Veče će obogatiti i izložba skica i crteža novih trendova dizajnera BFW Design Collective-a, kao i diplomskih radova studenata vodećih modnih akademija kod nas.

Pored navedenog u okviru 36. Perwoll Fashion Week-a očekuju nas i revije najpoznatijih svetskih i domaćih brendova, kao i prikaz najnovijih kolekcija poznatih domaćih dizajnera. Na Nedelji mode  će se, tradicionalno, predstaviti australijski brend Ugg, Martini Vesto by Boško, zatim dizajneri iz regiona – Lidija georgieva iz Makedonije, Marina Design iz Hrvatske, Young&Squat iz Slovenije. Ono što će svakako privući veliku pažnju su i kolekcije švedskih dizajnera (Minna Palmqvist, Hampus Berggren, Sonja Jocić.  Švedska moda biće predstavljena i na predavanju „Upotreba ručnog rada u savremenoj modi. Žensko stvaralaštvo u fokusu“(Lotta Ahlvar, Swedish Fashion Council)  koje će biti održano u Etnografskom muzeju u Beogradu, 25. oktobra u 18 časova.

Na Perwoll Fashion Week-u publici će se, kao i obično, predstaviti i rad studenata umetničkih akademija, zatim novi dizajneri Textila – Milica Vukadinović, The House of Elena Peti i Lepa Couture.

Poseban doživljaj publika će imati u prostoru Hotela Metropol gde će biti održana revija Igora Todorovića. Još jedan novi prostor biće u fokusu  tokom trajanja jesenje Nedelje mode, a to je Galerija Štab u Crnogorskoj broj 10, ispod Brankovog mosta, u kojoj će biti prikazano više različitih sadržaja – modne vinjete Ane Vasiljević, Ane Cvejić, Sonja Marunić, Marka Ivkovića, Ane Grebec, Matesa, Resort design store-a, Dejane Momčilović, Klasa i Ivana Murišić.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.