Vitaminska ukočenost” u Galeriji Štab

Beogradska publika će u petak, 03. marta 2017. godine, premijerno imati priliku da vidi izložbu Vitaminska ukočenost najnovijeg ciklusa slika pisca i slikara Zorana Gašija.

Samostalnu izložbu ovog internacionalnog umetnika čija su dela retko dostupna, otvoriće Jovan Gvero, književnik i urednik SKC-a u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova u kultnoj Galeriji „Štab“ (Crnogorska 10) u Beogradu.

O predstojećoj izložbi sam slikar i pisac Zoran Gaši kaže:

Ovo su bojažljive likovne sugestije, otvaranje novog vremenskog, incidentnog iskustva koje u sebi sublimira prošlost i sadašnjost,  ali  i njegovu treću dimenziju,  alhemiju pretapanja iz smrti u život, i obrnuto.

Zoran Gaši

Zoran Gaši

U delu kataloga koji prati izložbu, kritičarka Silvia Dražić nadahnuto navodi: „Groblja kao staništa  mrtvih fizički su odvojena, a u novijoj istoriji i odmaknuta od gradova živih. Ali čak i kad ta faktička, fizička granica ne bi postojala, ona bi i dalje opstala  jasno naznačena. Tu granicu između ‚‚nas” i ‚‚njih”, neprestano povlačimo i podvlačimo sa privilegovane pozicije života, sve dok i sami ne postanemo ‚‚oni”.

Ova izložba, sačinjena od dvadeset slika rađenih u tehnici ulje na platnu, nesumnjivo rezultat dubokog promišljanja, spojenog sa umetnikovim iskustvima, svestranim intelektom i natprosečnom likovnom darovitošću koju Zoran Gaši poseduje, stoga je preporučujemo svima koji su željni nesvakidašnjeg i kvalitetnog sadržaja. Ulaz je slobodan.

Ad

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.