Zlatni dan na Kolarcu – koncert Bisere Veletanlić

Bisera Veletanlić

Bisera Veletanlić

Već tradicionalno, pred Novu godinu, ljubitelje kvalitetne muzike i brojne fanove, legenda jugoslovenske jazz scene, Bisera Veletanlić, obradovaće solističkim koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Koncert će se održati 29. decembra u Velikoj sali “Kolarca” sa početkom u 21 čas. Uz poznate numere Kornelija Kovača, Sanje Ilića, Arsena Dedića i drugih sjajnih kompozitora, čije aranžmane uglavnom potpisuju Vasil Hadžimanov i Bata Kovač, na koncertu će se kao gosti pojaviti i Bojana Stamenov, Vasil Hadzimanov Band, Vartan Baronian, Aleksandar Nikolić kao i gost iznenadjenja.

Bisera Veletalnić,  diva domaće zabavne i džez muzike nezaboravnog glasa ostavila je trajan pečat na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Volele su je i vole je različite generacije, a raskošni glas, emotivno izvođenje svake pesme nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prethodnih godina, Novogodišnji koncerti na Kolarcu izazvali su veliko interesovanje i oduševljenje publike. I kao da je bilo dosta tišine, ćutanja, namernog zaboravljanja jedne od najboljih pevačica sa ovih prostora, tražila se karta više. Zbog toga je Skupština grada zajedno sa Biserom odlučila da i ove godine Beogradu pokloni koncert kojim ćemo, radosniji, bolji i bogatiji dočekati 2014. godinu, sa nadom da će nam ona doneti još Biserinih nastupa, novih pesama, starih poznatih hitova u novim aranžmanima i svega onoga što bi sumornu stvarnost moglo da nam oboji svim duginim bojama.

Oni koji su i ranije dolazili na koncerte znaju: sa Biserom će se osećati kao da su na vrhu sveta, a 29. decembra biće jedan lep i Zlatni dan.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.