Menu
Categories
Divna Ljubojević, foto Marija Piroški
Divan završetak praznika, na Divnin način
18/04/2017 ArtScena
Divna Ljubojević, foto Marija Piroški (press Eventim)

Divna Ljubojević, foto Marija Piroški (press Eventim)

Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu naslov je ovogodišnjeg Vaskršnjeg koncerta koji će biti održan 20. aprila 2017. u Centru SAVA, a priređuju ga Divna & Melodi. 

Beograd – Prestonica despota Stefana Lazarevića, viteza i pesnika, autora “Slova ljubve” – najlepših stihova posvećenih ljubavi, koji je svoj prestoni grad obnovio i posvetio Bogorodici, biće ponovo obasjan divnim svetlom muzike koja ne zna za vreme ni granice, a koju donosi i njome nas osvetljava ona koju su Rusi nazvali “jedinstvenom zvezdom pravoslavne muzike 21. veka” – Divna Ljubojević, a uz Divnu naravno i njeni Melodi. 

Divna Ljubojević i Melodi prošle, 2016. godine proslavili su i 25 godina rada. I upravo prošle godine objavili i svoj 25. album, deveti u Srbiji a prvi u nacionalnoj kući PGP RTS. Taj album – “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” – u godini jubileja ovog ansambla doneo je još jedno priznanje – naime, proglašen je za najprodavaniji album domaće nacionalne kuće u prošloj godini.

Koncertima širom Srbije i brojnim nastupima na raznim meridijanima sveta, Divna i Melodi  obeležili su svoj jubilej. Ove godine nastavljaju svoju misiju bogatim koncertnim aktivnostima širom planete. Ipak, koncert kojim se slavi najradosniji hrišćanski praznik, u rodnom gradu, pred domaćom publikom, biće, očekujemo, nešto posebno. I sam datum koncerta, koji pada u Svetlu nedelju kada hrišćani sa radošću slave Vaskrs i spasenje, obećava veličanstveni završetak praznovanja i svakako poručuje da ovaj duhovni i univerzalni dar koji nam donosi “anđeoski glas” ne treba propustiti.

Ulaznice se mogu nabaviti preko EVENTIMA

S.Spasić

"3" Comments
  1. To pojanje, taj mir, to nešto što nas prožima kad Ona peva… Prošle godine sam prvi put slušao koncert u Sava centru. Posle me nije mrzelo da idem za Melodima i Divnom po Srbiji – u Novi Sad, Kruševac i Niš. Lekovita, božanska muzika kada je Divna izvodi. Šteta što je sredina malo otvorena za svoju tradiciju i muziku, a toliko se busa u grudi i hvali sopstvenom istorijom. Jer ovo je univerzalni dar, kako ste i napisali, a ne samo pravoslavna duhovna muzika. Ovo je ono što donosi mir i radost, svima. Da je više Divne a manje pink zvezda, bili bismo mnogo bolji ljudi

  2. toliko lepote u jednoj osobi, toliko duha… Divna je zaista božanski dar svima nama

  3. Lepo ste najavili koncert. Drugačije od svih drugih koji su ponovili verovatno unapred pripremljen tekst koji su dobili od organizatora. A ovako vrhunska umetnost kakva je Divnina muzika i interpretacija traži i malo više angažovanja od običnog kopi pejst “novinarstva” i zato i Vama svaka čast što ste se potrudili. A na koncert idem, bio sam i prošle godine i u Beogradu i u Novom Sadu. To je božanska muzika i ona jeste anđeoski glas i dar od Boga

Leave a Reply
*