Kako pulsira tišina

Tajana Kajtez, ulje

Tajana Kajtez – Bez naziva, 2013, ulje na platnu, foto © dokumentacija Artis centar, Beograd

Prva samostalna izložba akademske umetnice Tajane Kajtez otvara se 12. februara 2015. godine u Kući kralja Petra u Beogradu.

Izložbom od 14 dela pod nazivom Puls tišine, a nastalih u periodu od 2011. do 2013. godine, beogradskoj publici predstavlja se umetnica mlađe generacije Tajana Kajtez. Ovom izložbom organizator Artis Centar iz Beograda pokreće dugo najavljivani ciklus jedinstvene selekcije umetnika i njihovih dela “The Best of Artis” u kome će narednih godina biti predstavljeni stvaraoci po selektorskom pozivu, a sa posebnim osvrtom na stvaralaštvo žena umetnika.

Tajana Kajtez - Atelje, 2011, ulje na platnu, foto © dokumentacija Artis centar, Beograd

Tajana Kajtez – Atelje, 2011, ulje na platnu, foto © dokumentacija Artis centar, Beograd

Baveći se sopstvenim intimnim prostorom, ličnim stvarima, domišljanjima i sanjarenjima u tišini, Tajana Kajtez komponuje predstave raspoloženja u intimističkom maniru. Njeni tihi, a rečiti enterijeri „govore“ o umetničkoj introspekciji unutrašnjeg raspoloženja i suverenom vladanju slikarskom tehnikom. Izložba Puls tišine predstavlja intimna dela koja odišu mirom i tišinom, a sama postavka, koja je organizovana u jednom od najlepših izlagačkih prostora u Beogradu, publiku će uvesti u jedan svet koji pulsira snagom i zrelošću, ekspresijom i živošću kakva se retko sreće.

Izložbu Puls tišine Artis centar realizuje u saradnji sa Kućom kralja Petra, fondom Olge Olje Ivanjicki i Avant art magazinom. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Tamara Ognjević, a kao specijalni gost na otvaranju, nastupiće višestruko nagrađivani, mladi gitarista David Štrbac.

Izložba će trajati od 12. do 18. februara 2015, u Kući kralja Petra I, Vase Pelagića 40 na Senjaku, od 10 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

 

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.