Bojana Andrić dobitnica nagrade Fondacije “Tanja Petrović”

fondacija tanja petrovicTelevizijska autorka Bojana Andrić, urednica emisije Trezor  Radio-televizije Srbije, dobitnica je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu koju dodelјuje Fondacija “Tanja Petrović”.

Bojana Andric, Tanja Petrovic

Bojana Andrić, dobitnica nagrade Fondacije TANJA PETROVIĆ

U vremenu instant medijskih sadržaja, uspeha na brzinu, dominaciji estrade nad kulturom i umetnošću, u doba kiča i rialitija, još uvek postoje pojedinci koji odgovorno i posvećeno rade, koji vide i dalјe i šire i koji se ne predaju atmosferi sveopšte ravnodušnosti i beznađa. Nјih ne viđamo na naslovnim stranama, retko i u drugim rubrikama, oni rade istrajno i tiho, posvećeno i profesionalno. Bojana Andrić, čuvajući televizijsku arhivu od zaborava i nestanka, emisijom “Trezor” predano i strasno, događaje i emisije stavlјa u istorijski i kulturni kontekst, uz informacije o autorima, komentare i svedočenja učesnika, ocene i analize eksperata, kao i delimičnu rekonstrukciju nesačuvanih emisija i serija. Zbog toga je “Trezor” kultni i kapitalan projekat koji Bojana Andrić sa nesmanjenim entuzijazmom radi već skoro 15 godina, čime daje neizmeran doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima”, naveo je u obrazloženju žiri.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela, a Bojani Andrić će je uručiti 28. februara u podne u Skupštini grada Beograda prošlogodišnji dobitnik Žikica Simić.

O nagradi je odlučio Upravni odbor Fondacije “Tanja Petrović”, koji čine Antonela Riha,Borut Vild, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Vojka Pajkić Đorđević,Srdan Golubović i Tamara Pupovac.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.