Milan Vlajčić prvi dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović

Milan vlajcic

Milan Vlajčić, izvor fotografije: Fondacija Tanja Petrović

Prijatelji Tanje Petrović, novinarke, urednice, autorke u redakcijama kulture osnovali su fondaciju nazvanu njenim imenom, u želji da se istaknu i podrže ličnosti koje su izuzetnim zalaganjem doprinele afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Nagrada koja ime Tanje Petrović osmišljena je sa ciljem da afirmiše sadržaje kulture i umetnosti i novinarsko stvaralaštvo koje je na margini u odnosu na druge teme koje diktira društveno okruženje i medijsko tržište. Od sledeće godine žiri će biti petočlan i činiće ga tri člana UO, koji će se smenjivati, jedan umetnik ili novinar i laureat iz prethodne godine. Nagrada će biti dodeljivana svake godine 28. februara, na rođendan Tanje Petrović.

Prvi dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović za izuzetan doprinos kulturi i umetnosti u medijima je novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić. Odluku o dobitnik uove godine jednoglasno je doneo Upravni odbor Fondacije koji čine  Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić i Borut Vild.

Od „Studenta“ do „Politike“ – više od pet decenija, Vlajčićeva reč o kulturi i umetnosti, pre svega filmu i književnosti, je bitna i uvažavana od čitalaca, novinara i umetnika. Čitamo ga jer je znalac, razumljiv i poučan, duhovit! I danas strasno voli umetnost i posvećeno tu strast širi kroz medije, dosledan novinarskoj profesiji!

Nagrada će biti uručena u petak 28. februara, u Skupštini grada Beograda i sastoji od plakete i novčanog iznosa. Autor vizuelnog identiteta plakete je dizajner Borut Vild, a pokrovitelj novčane nagrade je B92, Fond B92 i Samizdat.

fondacija Tanja Petrovic

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.