Кnjiga o atentatu na kralja Aleksandra

Milan Bogojević: Atentat 1934, Evoluta, Beograd, 2014.

Milan Bogojević: Atentat 1934, Evoluta, Beograd, 2014.

Ovih dana očekuje se da iz štampe izađe knjiga „Atentat 1934“ autora Milana Bogojevića. Knjigu objavljuje izdavačka kuća EVOLUTA iz Beograda.

Knjiga na zanimljiv način otkriva istinu i detalje o ubistvu kralja Aleksandra I Karađorđevića u Marselju 1934. godine.

Ovo delo nastalo je u saradnji autora i unuka kralja Aleksandra, princa Vladimira Karađorđevića, koji je napisao i predgovor za knjigu. Kako navodi dr Bojan Dimitrijević iz Instituta za savremenu istoriju, koji je recenzent i pisac pogovora u knjizi, iako je ovo prvo obimnije delo autora Milana Bogojevića, štivo je čitko i veže pažnju čitaocima, iako je reč o opisivanju možda i šire poznatih događaja. Poseban kvalitet krije se u tome da se autor nije upustio u rizične rukavce opisivanja široke biografije kralja Aleksandra, već je čitaocima pružio dovoljnu sliku o junaku ove knjige vodeći ga upravo prema onome što je srž knjige: problemu obezbeđenja kralja Aleksandra i propustima koji su pomogli uspehu atentata.

Koji su to veliki propusti nastali u organizaciji zaštite kralja, kako su upozorenja o mogućnosti atentata ostala bez reakcije nadležnih službi, ko je i kako menjao protokol zaštite kralja, ko su bili atentatori i kako su se spremali za ubistvo i, na kraju, kako su završili svi akteri ove priče, saznaćete u ovoj knjizi.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.