Nije sve tako crno – belo – 42. FEST

Boban Skerlić: Top je bio vreo, otvara FEST 2014.

Boban Skerlić: Top je bio vreo, otvara FEST 2014.

Dugoočekivani film Bobana Skerlića Top je bio vreo otvoriće 42. FEST.

Ovogodišnji FEST koji se održava pod sloganom “Nije sve tako crno-belo”   predstaviće čak 75 filmova, počev od 28. februara do 9. marta 2014. godine. Film Top je bio vreo, Bobana Skerlića otvoriće festival, a dobitnik Zlatne palme u Kanu, film Plavo je najtoplija boja Abdelatifa Kešišea zatvoriće ovogodišnji FEST.

Ovogodišnji FEST, koji se već petu godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom kompanije NIS, pored Skerlićevog ostvarenja, prikazaće još dva filma iz Srbije – film Mamula Milana Todorovića i grčko-srpsku koprodukciju Drvo i ljuljaška rediteljke Marije Duza.

U Glavnom programu i ove godine će se naći veliki reditelji i neka od ostvarenja koja su već dobila priznanja značajnih filmskih festivala, ali i koja su u trci za Oskara, kao što je 12 godina ropstva Stiva Mekvina (već dobitnik Zlatnog globusa za najbolju dramu), Poslovni klub Dalas Žan-Mark Valea, Nebraska Aleksandra Pejna i Filomena Stivena Frirsa. Od nagrađivanih filmova tu je i Velika lepota Paolo Sorentina, koji je dobitnik Zlatnog globusa za strani film, ali i za najbolji film Evropske filmske akademije.

Džim Džarmuš: Samo ljubavnici opstaju - FEST 2014.

Džim Džarmuš: Samo ljubavnici opstaju – FEST 2014.

Nakon pauze od pet godina, biće prikazan i najnoviji film Džima Džarmuša Samo ljubavnici opstaju. Listu zanimljivih naslova koji će svakako privući veliku pažnju gledalaca dopunjavaju i filmovi i Leh Valensa

Kao i prethodnih godina Festival će se održati u Sava centru kao glavnoj dvorani, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopu Fontana na Novom Beogradu, a ponovo ove godine i u Domu sindikata.

Ulaznice će po ceni od 220 do 350 dinara biti u prodaji od 1. februara 2014. samo na blagajnama ovih dvorana.

Podelite ovaj tekst

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.